Everything happens for a reason

Questions, variety, international casting for the TV fenomen LOST si toate astea pentru ca a avut cel mai bine realizat scenariu, cu o impletire omogena, naturala si surprinzatoare a  povestiilor. Totul porneste de la intrebarea “Guys, where are we?” , asa ca peste 15 milioane de oameni se uitau la ABC, curiosi sa vada aventuriile naufragiatilor care se ghidau dupa expresia “live together, die alone”. Serialul este construit pe baza relatiilor dintre personaje, care fiecare are o poveste bine conturata si desfasurata pe mai multe planuri spatiale si temporale. Scenaristii se joaca cu timpul, cu spatiul, dar cel mai captivat joc este cel dintre viata si moarte.


Personal, ma asteptam ca actiuniea sa se desfasoare in purgatoriu, asa ca finalul mi s-a parut absolut firesc, cu ei murind pentru ca au reusit sa-si accepte soarta. Am auzit ca cei de la ABC aveau oameni care se ocupau numai cu citittul parerile fanilor, de pe forumuri si site-uri, iar scenariu pentru sfarsitul serialului a fost facut astfel incat sa contrazica asteptarile acestora.
Producatorii serialului spunea ca la inceput se gandeau ca ar fi interesant ca finalul primului sezon sa fie si sfarsitul proiectului, dar orice produs de la ABC trebuie sa se lupte pentru o audienta foarte mare si continuitate, asa ca Lost s-a terminat dupa sase sezoane de premii si aplauze.

See you in another life, brother - replica mea favorita

Castingul mi s-a parut foarte echilibrat, iar Desmond Hume (Henry Ian Cusick) si al sau accent scotian, Ben Linus (Michael Emerson) cu privirea si gandirea genial de infricosatoare, James "Sawyer" Ford (Josh Holloway) cu stilul si poreclele pe care le alegea, John Locke (Terry O'Quinn) si a sa naivitate, Charlie Pace (Dominic Monaghan) si naturaletea cu care a acceptat schimbarea, au fost personajele care mi-au placut  cele mai mult si care mi s-au parut a fi cele mai ofertante si interesante partituri.
LOST nu a insemnat doar un serial cu mare priza la public, ci si un success de care ABC avea mare nevoie. Inca de la premiera, serialul a fost lider de audienta, avand nu mai putin de 18 milioane de telespectatori la episodul pilot. Toate filmarile au avut loc in Hawaii, chiar in Honololu s-au filmat secventele in care personajele erau in Europa sau Africa.
Chapeau bas pentru un serial bine realizat!

Al doilea videoclip special pentru fani

P!nk a spus ca in fiecare saptamana face un nou videoclip special pentru fani si pentru turneul sau si asta s-a si intamplat. Noul videoclip alb-negru pentru piesa "Leave me alone, I'm lonely" are aceeasi forma ca si precedentul, dar aminteste si de stilul inconfudabilului Benny Hill. 
Sa mai spuna cineva ca P!nk nu e HILARIOUS, mi-ar placea s-o vad jucand intr-o comedie!

Un videoclip special pentru fani

P!nk se afla in turneu Summer Carnival Tour si printre acrobatii, muzica live, dans si o noua luna de miere cu Carey Hart, a facut un nou videoclip pentru piesa “Please Don’t Leave Me”. Amuzant precum ne-a obisnuit cantareata, noul material are ceva special: este realizat ca filmele alb-negru de pe vremea fratilor Lumiere sau a lui Georges Melies.
Si in loc de o conferinta de presa, P!nk a vorbit pe Twitter: “I made three videos exclusive for my tour and just for my fans because I love you so much and appreciate all your support”; “You can only get the first one right here from me! are you ready??”; “Click http://bit.ly/cNigBn to download the first video. Use the code PDLM !!!”; “Sign up for my newsletter here http://bit.ly/b6Bgjp for access to the next videos – 2nd one comes next week!”; “I know everyone on tour were loving these, so here they are!”; “My fans/friends are the bestest!!!!!”

Cica minciuna are picioare scurte

Daca iti umezesti buzele atunci cand spui o minciune, daca esti uimit mai mult de o fractiune de secunda atunci ai grija ca lumea s-ar putea sa se prinda ca e una contrafacuta, ai grija la miscarile picioarelor sau a umerilor in timp ce vorbesti pentru ca "Words lie. Your face doesn't".
Lie to Me este un serial american al postului Fox, care difuzeaza printre altele si Dr. House si amintesc aici despre el pentru ca cele doua personaje principale Dr. Cal Lightman (Tim Roth) si Dr. House (Hugh Laurie) se aseamana in ciudata manifestare a genialitatii lor. The Lightman Group este o firma care se ocupa cu descoperirea adevarului prin aplicarea unor metode psihologice sau prin studierea limbajului trupului si a microexpresiilor. Daca Dr. Gillian Foster (Kelli Williams) este partea rationala a echipei, Dr. Lightman se bazeaza mai mult pe instinct si pe aroganta incredere in capacitatiile sale si mai are si farmecul tipic englezesc.


Un serial fascinant care ne arata ca putem minti prin cuvinte, dar, intr-un final, ne tradeaza limbajul nonverbal. Si daca nu va convins trailer-ul, atunci va spun ca fiecare episod nu inseamna doar rezolvarea unui caz prin "studierea in amanunt" a personajelor implicate, ci si dezvoltarea relatiilor dintre personaje, pentru ca fiecare are ceva foarte bine ascuns...
Cronicile favorabile si cei peste 10 milioane de telespectatori i-au convins pe cei de la Fox sa-i readuca pe descoperitorii de minciuni din nou pe ecrane, intr-un al treilea sezon. 
Lie to me este serialul pe care l-as oferi ca suport de curs in facultati! 


Dragostea nu poate sa fie o scuza pentru a face rau

Mai tineti minte filmul Monster?  Filmul lui Patty Jenkins ilustreaza povestea pe care Tyria Moore si Aileen Wuornos au trait-o, cea din urma fiind nevoita sa devina o prostituata si mai apoi, un criminal in serie. Charlize Theron a fost complet schimbata pentru a putea sa joace rolul lui Aileen Wuornos pentru care a si castigat premiul Oscar in 2004 pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal.


 

Povestea reala de la care a pornit acest film este cu mult mai impresionanta si mai socanta decat filmul in sine. 
Experienta celei de-a doua femei executate in Florida a stat la baza acestei pelicule care a aparut la numai un an dupa ce Aileen Wuorns a fost executata printr-o injectie letale. Asta dupa ce primise sase condamnari cu moarte in urma celor sapte crime pe care le comisese.
Aileen Wuorns a vorbit despre faptele si gandurile sale...mai jos aveti un filmulet despre asta. Sincer, mie mi se pare ca tipa este extrem de spectaculoasa in nebunia si senilitatea sa!


Fiecare are sunetul sau

Peppermills este un alt scurt metraj pentru Kate Walsh, asta inainte sa fie celebra Addison Montgomery Shepherd din Grey's Anatomy si Private Practice. Filmul realizat in 1997 de Isabel Hegner ilustreaza povestea unei femei obsedate de rasnitele de piper pe care si le insuseste din fiecare restaurant si din fiecare oras in care merge.



Un film in alb-negru care are forma unui interogatoriu impletit cu multe flashback care ne arata adevarata poveste a fiecarei rasnite de piper. 
Un film despre o obsesie ciudata, dar care ne face sa ne gandim la ceva: "Oare pentru ce am suferi cel mai mult daca un hot ne-ar fura cam tot ce am avea in casa?" si la faptul ca: "Fiecare rasnita de piper are un sunet diferit". De acum o sa ascult sunetul rasnitei de piper!