Cica minciuna are picioare scurte

Daca iti umezesti buzele atunci cand spui o minciune, daca esti uimit mai mult de o fractiune de secunda atunci ai grija ca lumea s-ar putea sa se prinda ca e una contrafacuta, ai grija la miscarile picioarelor sau a umerilor in timp ce vorbesti pentru ca "Words lie. Your face doesn't".
Lie to Me este un serial american al postului Fox, care difuzeaza printre altele si Dr. House si amintesc aici despre el pentru ca cele doua personaje principale Dr. Cal Lightman (Tim Roth) si Dr. House (Hugh Laurie) se aseamana in ciudata manifestare a genialitatii lor. The Lightman Group este o firma care se ocupa cu descoperirea adevarului prin aplicarea unor metode psihologice sau prin studierea limbajului trupului si a microexpresiilor. Daca Dr. Gillian Foster (Kelli Williams) este partea rationala a echipei, Dr. Lightman se bazeaza mai mult pe instinct si pe aroganta incredere in capacitatiile sale si mai are si farmecul tipic englezesc.


Un serial fascinant care ne arata ca putem minti prin cuvinte, dar, intr-un final, ne tradeaza limbajul nonverbal. Si daca nu va convins trailer-ul, atunci va spun ca fiecare episod nu inseamna doar rezolvarea unui caz prin "studierea in amanunt" a personajelor implicate, ci si dezvoltarea relatiilor dintre personaje, pentru ca fiecare are ceva foarte bine ascuns...
Cronicile favorabile si cei peste 10 milioane de telespectatori i-au convins pe cei de la Fox sa-i readuca pe descoperitorii de minciuni din nou pe ecrane, intr-un al treilea sezon. 
Lie to me este serialul pe care l-as oferi ca suport de curs in facultati! 


2 comentarii:

Anonim spunea...

I l-am recomandat lui Petcu pentru cursul/seminarul de ITC. Nu stiu daca si-a pierdut vremea pentru a se uita la el, dar dupa capul meu e un mod mult mai bun de a atrage studentii. Degeaba citesti "Comunicarea nonverbala" a lui Chelcea sau Cartea Gesturilor de Collett daca nu le poti vizualiza.

Probabil serialul meu favorit.

Andreea spunea...

Da!!!! E educatie pura, sincer eu dupa ce am vazut serialul am inceput sa ma controlez si sa studiez oamenii din jur. Iar Tim Roth este excelent in serial.
Si pentru mine e in top3!

Trimiteți un comentariu