Otomanii au cucerit Romania

Românii sunt mai interesați de Soliman I, decât de Ion Creangă sau Uniunea Europeană, arată un top despre cele au căutat românii pe Wikipedia, în 2012. Pentru cei extrem de puțini dintre voi care nu se uită la telenovela turcească de pe Kanal D, Soliman I este portretizat în „Soleyman Magnificul sub domnia iubirii”. Spun puțini dintre voi pentru că producția difuzată de acest post a bătut la audiență, la nivel național, în acest sezon, atât Vocea României, cât și X Factor, producții pentru care atât Pro TV, cât și Antena 1 au alocat bugete foarte mari.

Interesat este că, în același top, Mihai Vitează sau Jocurile Olimpice din 2012 au fost devansate de Antonia. În top mai este un singur reprezentant al muzicii autohtone, pe locul 99 se află Smiley. Concluzie: pentru români, muzica românească înseamnă Antonia și Smiley. E adevărat că înaintea lui Smiley, pe 70 este Beethoven și pe 93, se află Mozart. Mai avem o șansă.

În altă ordine de idei, pe locul 47 este Mihai Răzvan Ungureanu. Probabil a câștigat multe accesări pe vremea când era premiul cool care le spunea românilor că sunt în criză pentru nu muncesc și reușea să-l desființeze pe Gâdea într-o emisiune de Antena 3. Prima acțiune, o greșeală. A doua acțiune, o chestiune ușor de realizat, chiar și așa, e de lăudat. Interesant este că MRU este fix cu un loc deasupra lui Nicolae Ceaușescu. Și mai interesant este că, în acest top nu se află nici Victor Ponta, nici Crin Antonescu, chiar nici Traian Băsescu. Nu se află niciun alt politician contemporan. Ori românilor le sunt suficiente informațiile pe care le primesc de la antene, realități sau b1-uri, ori toți politicienii sunt persoane foarte cunoscute, ori nu prea ne interesează cine sunt politicienii care dorm prin Parlament. Complet normal. Cert este că la școală profesorii nu-i pun pe elevi să facă referate despre politicienii anului 2012.

Topul îmi dă, însă și o veste bună: Gigi Becali nu se află aici. Numai aici nu este, în rest este peste tot. Uneori mă uit prin casă de frică să nu sară de după vreo ușă. Când începe câinele să latre, primul gând este „să nu vină Becali”. Dar, dacă Becali nu este, măcar Steaua să fie. Stă confortabil pe locul 34, în fața „limbii române” și a lui Hitler. Fotbalul înaintea nazismului. E de bine.

Închei prin a spune că între „Unirea Principatelor Române” și „Mihai al României” se află, exact pe locul 80, „penis”. Fără comentarii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu