Cannes - pamant romanesc

Festivalul de la Cannes a anuntat productiile selectionate in Competitia principala si in sectiunea Un Certain Regard, urmand ca zilele urmatoare sa aflam informatii si despre filmele din sectiuniea Quinzaine des Réalisateurs, unde Morgen - al lui Marian Crisan, si Periferic, al lui George Bogdan Apetri, au sanse sa reprezinte Romania.
Aurora, scris si regizat de Cristi Puiu care joaca si rolul principal, si Marti dupa Craciun - in regia lui Radu Muntean se lupta pentru Un Certain Regard, sectiune pe care o va juriza o echipa condusa de regizoarea franceza Claire Denis.
 

Aurora spune povestea lui Gigi Marinescu (Cristi Puiu), care este inspector de politie. El este casatorit cu Violeta, are o fiica in clasa a treia si, de peste un an, are o amanta, pe Lulia, o femeie divortata, cu 10 ani mai tanara decat el, care are, la randul ei, un copil. In cele din urma, viata pe care o duce il depaseste si Gigi trebuia sa ia o decizie. Totodata, el ajunge sa lucreze la cazul uciderii doctorului Horia Zancu, descoperind viata tumultoasa a acestuia din ultimii 30 de ani. In plus, politistul Gigi Marinescu gaseste multe asemanari intre viata doctorului Horia Zancu si propria sa viata.
Filmul "Aurora" este produs de Mandragora, Anca Puiu si Bobby Paunescu fiind producatorii peliculei.



In ceea ce priveste filmul lui Radu Munteanu care s-a remarcat prin Furia si Hartia va fi albastra, Marti, dupa Craciun este povestea unui barbat care iubeste doua femei. Din distributia filmului fac parte Maria Popistasu si Mimi Branescu. Filmul a obtinut un credit de 1.366.300 de lei (aproximativ 318.000 euro), in urma concursului de proiecte organizat de CNC in 2008.

Aici toata lista de file din fesival http://www.festival-cannes.com/en.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu