Chapeau bas - Amza Pellea

Pe 7 aprilie 1931 s-a nascut Amza Pellea unul dintre cei mai aplaudati, iubiti, respectati si admirati actori romani!

Pentru ca nu poti sa te gandesti la un viitor artistic daca-ti uiti oamenii care au realizat trecutul lui, mai cu seama pentru ca  avem o gramada de invatat de la ei si mai avem de aplaudat valoarea lor incontestabila. Nu poti uita un om ca Amza Pellea care a reusit sa surprinda esenta romanului si asa a creionat cel mai iubit personaj de comedie - Nea Marin, tot datorita lui a aparut si cel mai vizionat film romanesc - "Nea Marin miliardar".



Orice lumanare aprinsa si orice gand de mangaiere indreptat catre sufletului lui frumos ma indatoreaza! - Oana Pellea.

4 comentarii:

Mădălina spunea...

Foarte frumos gestul tău!
Meriţi şi tu aplauze pentru că menţii proaspătă memoria unui mare actor român.
Emoţionante şi delicate sunt vorbele Doamnei Oana Pellea.

Mă sperie golul care se vede în urma acestui mare actor.Olteanul hâtru şi mucalit a fost înlocuit cu pastişe jalnice pe la diverse televiziuni cu sitcom-uri lipsite de viziune.

Eh, muică(!)...tare greu ne fuse şi ne mai este încă.

Andreea spunea...

Pe mine m-a impresionat intamplarea petrecuta cu mult dupa ce Amza Pellea nu mai era printre noi, cand un agent strain fara sa stie ca actorul murise si-a exprimat dorinta de a-l reprezenta in strainatate.

Mădălina spunea...

Ah, chiar nu ştiam că s-a petrecut o asemenea întâmplare.Dar nu mă miră pentru că, fără doar şi poate, dacă acel agent văzuse peliculele cu Amza Pellea, simţise valoarea sa incontestabilă.

Chiar "Nea Mărin Miliardar"(nr 1 în topul încasărilor din istoria cinematografiei româneşti, ăsta da Box-office!) punea în valoare spectrul larg al acestui mare actor.
În dublul rol atingea mai multe registre:comedie şi "morgă made USA!".
Era periaoda în care "Uncle Sam" avea relaţii relaxate cu România comunistă,că doar o vizitase Nixon prin'69. Eh...Ca să nu mai pomenim de superproducţiile istorice("Columna", "Mihai Viteazul").

Oricum, e trist că ÎNCĂ ne mai hrănim cu amintiri.

Revin la ideea iniţială:Bravo, frumos gest ai făcut!

Andreea spunea...

Oana Pellea a raspuns la intrebarile publicului ei intr-o intalnire pe hotnews http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-7106828-actrita-oana-pellea-discutat-online-cititorii-hotnews.htm

Trimiteți un comentariu