Eu tin cu Tarantino

Pe scurt, am citit azi in presa ca Ministrul italian al Culturii, Sandro Bondi, l-a acuzat pe Quentin Tarantino care a fost presedintele juriului Festivalului de Film de la Venetia (1 - 11 septembrie), de "elitism" si "snobism". Declaratiile ministrului m-au uimit, ca sa nu spun scarbit: "Tarantino este expresia unei culturi elitiste, relativiste si snoabe", a declarat Bondi, adaugand ca viziunea lui Tarantino ii intuneca acestuia judecata critica, aici ma intreb doar daca filmul a devenit peste noapte pura matematica? Bondi care este un apropiat al premierului Berlusconi a mai adaugat ca "Ce s-a întâmplat la festival ii obliga pe toti sa faca o mica introspectie", si vreau sa subliniez aceasta apropiere dintre cei doi oameni politici pentru ca premierul spera ca poporul italian sa aiba ceva de zis in ceea ce priveste selectarea membrilor juriului celui mai vechi festival din lume.Din juriu au mai făcut parte regizorul Arnaud Desplechin (Franţa), Guillermo Arriaga (Mexic) şi Gabriele Salvatores (Italia).
Toata aceasta "cearta" a pornit de la faptul ca juriul a acordat Leul de Aur, fosta iubite a lui Quentin, Sofia Coppola pentru filmul "Somewhere". Nu am vazut decat trailerul pe care vi-l arat si voua, asa ca nu pot sa ma pronunt asupra filmului, dar eu vreau sa-l vad si mai am un lucru de adaugat, Sofia Coppola a facut un film genial Lost in Translation, asa ca sunt sigura ca se poate numi Regizor.



Si o mica introspectie am facut si eu. Cand ai un Tarantino ca PRESEDINTE de juriu ai multe de castigat - publicitate si ar fi trebuit sa dea si credibilitate juriului pentru ca e un nume in cinematografia mondiala si asta nu spun eu ci o spun nominalizarile la Oscar si nu numai, dar si de pierdut - omul nu e chiar usa de biserica, e un tip controversat, cu o viziunea despre film si lume destul de ciudata, dar asta e farmecul lui, atuul lui intr-o meserie unde devinde din ce in ce mai greu sa fii original.
Mai mult ca sigur ca ministrul lor vrea atentie, dar faptul ca "poporul" trebuie sa fie consultat, doar e festivalul poporului, sunt parca expresii desprinse din lozinci pe care noi cu greu vrem sa le dam uitarii...Mussolini e mandru!
Tarantino este in primul rand American, apoi e arogant si cum spuneam are o viziune despre viata foarte "originala", dar nu cred ca e lipsit de profesionalism...si mai e ceva, cred ca totul e subiectiv. Evident ca se poate face o comparatie la nivel de calitatea si corectitudine in filmare, montaj, dar in final, totul depinde de cat de mult vibrezi atunci cand ai vazut filmul respectiv, totul tine de cat de mult te-a atins filmul respectiv. In multe cazuri, subiectul filmului si cum este tratat el sunt mult mai importante decat executia propriu-zisa.
Nu am vazut filmele castigatoare, dar inclin sa-l apar pe Tarantino!

6 comentarii:

brenacu spunea...

chiar asa ,ce mai faci?

Andreea spunea...

bine, hoinaresc, ma pregatesc de noua stagiune, de noi filme si noi seriale si astept facultatea...
Tu ce mai faci?

brenacu spunea...

de toate.dupa aproape 3 luni de stat acasa astept noile grile tvr sa mai si muncesc.:)) evident in aceleasi proiecte si spre deosebire de tine nu astept facultatea chiar daca imi este dor de atmosfera de acolo...................

Andreea spunea...

Eu cred ca abia asteptai sa te intorci la "munca" de la tvr pentru ca iti era dor de atmosfera de acolo si stiu ca iti face placere sa muncesti acolo. Asa ca iti spun de pe acum spor si sa te distrezi si in toamna asta (am vazut eu "munca" ta)

brenacu spunea...

nu inteleg ce vrei sa spui legat de "munca" mea.:)) si apropo eu tin cu .............Dinamo

Andreea spunea...

vreau sa spun ca se vede ca-ti place, asadar nu prea e munca (in sensul in care majoritatea oamenilor il foloseste). stiu de dragostea ta din-ntai, eu nu ... tin cu Dinamo

Trimiteți un comentariu