Unde lege nu-i tocmeala sau poate nu?!?

The Good Wife sau un serial despre cum sa reusesti sa traiesti cand viata ta personala este pe prima pagina a tuturor ziarelor, despre cum sa reusesti sa-ti faci meseria, chiar daca ea depinde in mare masura de o imagine curata, ma refer aici la cea de avocat, mai ales in Chicago. Precum ne-au obisnuit serialele de la CBS si aici e vorba despre investigatii, crime, vinovati si victime, doar ca, spre deosebire de CSI, NCIS sau Criminal Minds, cele mai cunoscute productii ale postului, in acest caz, avem un alt unghi din care sa privim lucrurile. Astfel, nu mai putin de 13 milioane de telespecatori au urmarit cum o echipa de avocati isi construia partitura pentru fiecare proces.
CBS a reinnoit contractul pentru serialul The Good Wife, care revine cu sezonul al doilea incepand cu 28 septembrie. 


Dar serialul nu este doar "a legal drama" cu o constructie circulara foarte bine realizata si ma refer aici la faptul ca serialul incepe si se termina cu o conferinta de presa prin care la inceput se anunta demisia si la sfarsit depunerea candidaturii pentru aceeasi functie, cea de procuror general.
Avem o poveste cu toate ingredientele: aventuri amoroase, competitie pentru posturi pentru care ai face tot felul de lucruri mai putin ortodoxe, criza economica, o mama eroina care se dovedeste a fi si a om, un tata pentru a carui cariera politica toata familia trebuie sa se sacrifice, o soacra care trebuie sa controleze viata tuturor oamenilor din familie, prostituate, solutionari favorabile de cazuri, o minte stralucita care stie cum sa faca rost de orice si pentru asta are postul de investigator si este platita foarte prost.
Si mai presus de orice, avem niste actori care stiu sa transmita povestea personajului lor si ma refer aici la Julianna Margulies (Alice Florrick), care a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita intr-un rol principal, intr-un serial tv, la Archie Panjabi (Kalinda Sharma), care a castigat premiul Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar, intr-un serial tv si care pentru mine are cel mai ofertant rol si cel mai bine interpretat si nu in ultimul rand, Chris Noth (Peter Florrick), cunoscut ca Mr. Big, din Sex and the City.
The Good Wife este un serial care se inscrie, precum Dr. House, Grey's Anatomy sau CSI in categoria "ne uitam la ei si am vrea sa fie si la noi la fel" si ma refer in acest caz la sistemul lor juridic, la salile lor de judecata, poate chiar la legile si la aplicarea lor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu