Nestea, mai nociv decat Coca-Cola

Pe acest blog veti putea citi rezultatele unor experimente legate de ce mancam sau bem. Primul dintre ele, experimentul cu hamburgerul de la McDonalds, ne-a aratat ca si dupa mai bine de mai bine de sase luni, acesta nu se strica (mai multe despre experiment aici). Mai jos aveti o poza cu un hamburger pastrat la temperatura camerei. Dupa cum se poate vedea, acesta si-a pastrat aceeasi imagine ca la inceput. Exista evident si diferente: carnea s-a intarit, painea se rupe precum cea prajita, iar din ceapa, castravete si ketchup au ramas doar niste urme.


Cel de-al doilea experiment a pornit de la intrebarea "cat de nocive sunt sucurile pe care le bem?", asa ca am luat patru pahare in care am pus: Sandal de piersici, Prigat Activ de piersici, Nestea de piersici si Coca-Cola. Sucurile au fost lasate la temperatura camerei. Experimentul a durat douazeci de zile, in perioada 1 septembrie-20 septembrie 2011. Bauturilor li s-au facut poze din cinci in cinci zile pentru a vedea care dintre ele se schimba si in ce fel. In prima zi, cele patru pahare arata astfel, cum vor arata ele la finalul experimentului?


Asadar, dupa cinci zile cele patru sucuri arata astfel.


Dupa cum puteti vedea, au aparut ciuperci in paharele cu Prigat Activ (primul din stanga) si in cel cu Santal (al doilea din stanga). Paharele cu Nestea si Coco-Cola arata ca in prima zi a experimentului. Care se va schimba primul?

Am intrebat mai multe persoane care suc este mai putin nociv: Nestea sau Coca-Cola? Toate raspunsurile au mers catre Coca-Cola, insa, experimentul a aratat altceva. Asadar, dupa zece zile, primul suc dintre Nestea si Coca-Cola care a facut ciuperca a fost cel de-al doilea si asta in pofida acidului pe care il contine aceasta bautura racoritoare.


Situatia nu s-a schimbat nici in cea de-a cincisprezecea zi, atunci cand paharul cu Nestea (al doilea din dreapta) a fost singurul privat de aparitia unei ciuperci. Rezultatele arata in felul urmator: o crusta neagra de mucegai acopera Santalul, ciuperca din Prigat s-a innegrit, iar cea din Coca-Cola s-a extins.


Ultima zi a experimentului, a douazecea, a aratat o scadere a volumul bauturilor din fiecare pahar, dar si aparitia unei ciuperci in paharul cu Nestea. In celelalte pahare, situatia este urmatoare: in cele cu Prigat si Santal a aparut o crusta de mucegai negru, iar ciuperca din Coca-Cola acopera aproape toata suprafata.


Dupa acest experiment, m-am hotarat sa beau apa.

 

6 comentarii:

paul spunea...

super tare , cum se face ca si ceaiul de la nestea, nu imi arata ce contine la coloratin decat 1 *(steluta) * care ma trimite sa citesc hotararea de guvern a Moldovei. WTF adica sa merg in magazin si cand sa iau ceaiul "super sanatos" aflu ca nu stiu ce beau defapt. Ar trebui sa puna si in PC langa fiecare sticla de suc

Masaj erotic spunea...

un articol foarte interesant !!!

PorculdeYork spunea...

ok, umple un pahar cu apa, lasa-l o luna si ne spui dupa :)

PorculdeYork spunea...

alt blog cu comentariile moderate, asta nu face decat sa-ti trimita vizitatorii in alta parte, e ok nu trebuie sa-l aprobi. toate cele bune !

Cori spunea...

Cred ca Lipton e mai bun... Cel putin cel de lamaie mi-a mucegait dupa vreo 4-5 zile. Mi-am dat seama de asta dintr-o intamplare: uitasem un pahar cu Lipton pe masa inainte sa plec intr-o mini vacanta. Cand m-am intors am vazut ca nu mai era deloc la fel :)

Parca si la gust pare mai natural decat Nestea...

Andreea spunea...

comentariile sunt moderate pentru ca nu ma intereseaza acele "parteneriate de promovare reciproca".
de care apa? apa de la robinet, apa plata sau minerala imbuteliata?

nu am incercat nici cu Lipton, nici cu apa, dar poate o voi face. sincer, nu cred ca e mare diferenta intre Lipton si Nestea.

Trimiteți un comentariu