Asa nu se mai poate!

Sambata, 24 octombrie 2009, la Teatru Foarte Mic, intr.o sala plina a avut loc spectacolul mady-baby.edu!



Spectacolul a aparut odata cu mesajul social ,,Asa nu se mai poate!", precum spune regizoarea si scenarista Gianina Carbunariu. Astfel, trei romani, Madalina, Bogdan si Voicu incearca sa.si gaseasca viata mai buna departe de Romania cea fara de speranta, poate doar inainte de moarte se gandeste Madalina sa se intoarca pentru ca, gandeste ea, nu ar vrea sa fie arsa, ca , desi moarta, ar simti.
Povestea arata cum un copil inocent, naiv, credul, visator se transforma intr.o prostituata, cum victima cade in capcana fara iesire, care.l transforma dintr.un student la Arte Vizuale, intr.un regizor de filme porno online.
Cei trei actori fac mai mult decat jocul clasic, mutand si montand decorul dupa fiecare episod, pe sunete deloc blande. Un punct forte al spectacolului il reprezinta proiectile foarte original realizate pe cuburi-decor ale pozelor inspirate si sugestive.
Principiul ,,Te iubesc! ... Ma duc sa.ti fac o cafea!" sta la baza relatiei dintre cei doi ,,iubiti" Madalina si Voicu. Pe cand relatia proxenet-prostituata, tot dintre ei este consolidata dupa principiul ,,Daca te doare, gandeste.te la altceva!".
Un spectacol ce ilustreaza unitate in limbaj, regie, scenografie, text, dar nu accesibil oricarui spectator. Ceea ce Gianina Carbunariu face este sa imbrace in lumina, miscare, poze o stire de la ora cinci. Multa bataie, poate prea multa, multa tristete, dar un joc bun, real, veridic al celor trei tineri actori: Mădălina Ghiţescu, Răzvan Oprea, Rolando Matsangos.



mady-baby.edu
e un spectacol care te lasa cu o remarca, o idee, o parere, un spectacol care nu.ti e indiferent!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu