Dragostea pentru cinema, acum 30 de ani

,,Acum 30 de ani ar fi fost urmărite (filmele) de sute de mii de oameni. Dar lucrurile se schimbă. În România, obiceiul de a vedea filme în sala de cinema, în întuneric, cu lacrimile curgându-ţi pe obraji, se pierde. Păcat. În cinematograf, orice film devine o experienţă 6D. "

Cristian Mungiu poveste in ziarul ,,Adevarul" despre Sandokan, ABBA, cofetaria de dupa, filmele chinezesti -subiect de amuzament, cele bulgaresti - care erau ,,de facut misto", despre filmele americane care.l faceau sa se simta ,,mai barbat" sau cele made in Romania - care ,,nu prea placeau."


,,Producerea filmelor din seria „Amintiri din Epoca de Aur“ a costat peste un milion de euro. Au fost realizate de cinci regizori. S-au folosit peste 100 de actori. S-au filmat peste 50.000 de metri de peliculă. Filmările s-au întins pe durata a mai bine de doi ani. Peliculele au avut premiera mondială la Cannes, cel mai prestigios festival de film din lume. După Cannes, filmele au fost sau vor fi prezentate şi în alte peste 50 de festivaluri internaţionale. Filmele au fost cumpărate spre distribuţie în peste 30 de ţări."

Articolul se dovedeste a fi o promovarea a mersului la cinematograf, pentru ca nimic nu se poate compara cu senzatia de intimitate a spectatorului cu filmul in intunericul salii. Link.ul va trimite direct la amintirile lui Mungiu!
http://www.adevarul.ro/articole/dragostea-pentru-cinema-acum-30-de-ani.html

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu