Viata e un miracol, primiti-l!



"Oscar si Tanti Roz",
cartea scrisa de Eric-Emmanuel Schmitt este un roman emotionant, la finale caruia, printre lacrimi, o sa intelegi boala, moartea, viata, credinta prin zambetul si ochii unui pusti, Oscar. Copilul, bolnav de leucemie isi traieste, la indemnul lui Tanti Roz, ultimile zile de viata intr.un alt ritm. Astfel, mai erau 12 zile pana la finalul anului si acestea se vor transforma fiecare in 10 ani.
Romanul este scris sub forma unor epistole pe care Oscar i le scrie lui Dumnezeu, folosind un aer prietenesc, cald, firesc, natural. Fiecare scrisoare se termina cu: "Te pup. Pe maine, Oscar". Relatia "de prietenie" Oscar - Dumnezeu arata credinta, bucuria, pofta de viata si se constituie intr.o lectie pe care ar trebui s.o invatam cu totii, asa am vedea pe strada mult mai multe fete zambitoare.
Tanti Roz este omul pe care toata lumea si l.ar dori. Batrana asistenta, din dragoste pentru pusti se transforma intr.o legenda a wrestling.ului si are zilnic cate o poveste pentru copil. Invata sa devina glumeata, nastrusnica, bucuroasa, fericita pentru Oscar.
Pustiul traieste toate etapele vietii de la probleme adolescentei, la cele ale unei vieti matriarhale. In final, cu inteligenta, umor si experienta celor 120 de ani, Oscar intelege ca din spital nu poti sa iesi decat cu: prietenie, dragoste, credinta si ca "....din orice moment al vietii tale poti incepe sa ti-o si traiesti."

"Oscar si Tanti Roz" este o lectie de viata!

Alte carti de Eric Emmanuel Schmitt:"Secta Egoistilor"; "Copilul lui Noe"; "Viata mea cu Mozart"; "Milarepa"; "Domnul Ibrahim si florile din Coran".




Compania D'aya in parteneriat cu Teatru Bulandra au inceput repetitile pentru piesa "Oscar si Tanti Roz"

Distributie
Oana Pellea - Tanti Roz
Marius Manole - Oscar
Antoaneta Cojocaru - Peggy Blue
Cristina Casian - Bacon


Scenografia: Adina Mastalier

Dramatizarea si regia artistica: Chris Simion

2 comentarii:

lara spunea...

ce mă enervează. nu mai știu ce scrisesem data trecută.

Andreea spunea...

cand iti aduci aminte, scrie.mi gandul!

Trimiteți un comentariu