Au fluierat si au castigat

"Eu cand vreau sa fluier, fluier", filmul lui Florin Serban a castigat la cea de-a 60-a editie a Festivalului de film de la Berlin doua premii: Silver Bear - The Jury Grand Prix si Alfred Bauer Prize, premiu acordat in memoria celui care a fondat festivalul si care este acordat "for a work of particular innovation."

Nu numai juriul condus de catre Werner Herzog si din care mai facea parte si actrita Renne Zellweger a fost incantat de filmul romanesc, oferindu-i astfel premiul juriului, dar si presa internatioanala a acordat credit pelicului. Prestatia filmului "Eu cand vreau sa fluier, fluier" din cadrul festivalului, a fost foarte bine primita de catre criticii de film. Astfel, The Hollywood Reporter l-a perceput ca pe "un film diferit" care trateaza tema detinutilor din penitenciarele romanesti, în timp ce The Guardian scrie despre peliculă că este "o bijuterie de debut în lungmetraj".

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" - Trailer




Golden Bear for Best Film a fost castigat de catre "Bal (Honey)" al luiSemih Kaplanoglu, iar Roman Polanski a primit premiu pentru cel mai bun regizor pentru filmul "The Ghost Writer (The Ghost Writer)".

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin s-a desfăşurat în perioada 11 - 21 februarie. Aflat la cea de-a 60-a ediţie, Festivalul de la Berlin este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari autori. Berlinala, al doilea festival de film european după Cannes ca importanţă, este în mod tradiţional deschisă producţiilor cu buget mic.

2 comentarii:

lara spunea...

mi-a părut foarte bine pentru ei. Aştept să văd filmul.
Nimic despre BAFTA? (credeam că dai o petrecere că nu a câştigat Avatar)

Andreea spunea...

Nu am vazut premiile Bafta...dar promit ca o a le vad si mai apoi o sa scriu despre ele. Ma bucur ca nu a castigat Avatar!!!

Trimiteți un comentariu