Prezenta romaneasca la Berlinala

Oana Pellea, Răzvan Vasilescu si Ion Sapdaru au participat, miercuri seara, la premiera in stil de gala a peliculei "Bibliotheque Pascal", in regia lui Szabolcs Hajdu. Coproductie Ungaria/Germania este prezentata in sectiunea Forum a Festivalului International de Film de la Berlin.
Mediafax informeaza ca, dupa proiectie, filmul a fost aplaudat indelung de publicul prezent la Delphi Filmpalast, o sala de cinematograf impresionanta.
Din distributia filmului mai fac parte actorii Marius Bodochi, Marius Manole, Mihai Constantin, Florin Piersic Jr. Filmul "Bibliothèque Pascal" este o coproductie Filmpartners/ Katapultfilm, cu participarea GillesMann Filmproduktion si cu sprijinul TV2 si Eurimages.

"Bibliotheque Pascal" prezinta povestea Monei Paparu, cetatean roman de origine maghiara. Acesta fiind plecată la mare, il intalneste pe Viorel (Andi Vasluianu), care este un urmarit general si care o fascineaza prin imaginatia sa bogata. Cei doi petrec o noaptea impreuna, iar din aceasta scuta relatie rezulta un copil - Viorica.
Cand Viorica avea doar trei ani, Mona se reintalneste cu tatal sau, pe care nu il mai vazuse de mult timp, Gigi Paparu (Răzvan Vasilescu). Acesta o duce cu el in Germania, unde o vinde, dupa care este omorat de cei carora le-o daduse. Mona o lasa pe Viorica cu matuşa sa Rodica (Oana Pellea), care este o ghicitoare.
Dupa ce a fost vanduta, Mona ajunge sa lucreze in Marea Britanie pentru Pascal, ca prostituata intr-un bordel de lux. Intre timp, autoritatile o iau pe Viorica din custodia matusii Rodica. Cand se intoarce in tara, Mona vrea sa isi ia fiica inapoi si spune autoritatilor o poveste halucinanta pe care, insa, nimeni nu o crede.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu