„Cehov? Inteligenta emotionala la superlativ”

Revista săptămânală de teatru ”Yorick” și-a dedicat numărul actual scriitorului Anton Cehov pe care ni-l prezintă prin intermediul Oanei Pellea. Actrița a jucat rplul Mașa în piesa „Trei surori” în montarea lui Alexandru Darie la Teatrul Bulandra. Una dintre cele mai tulburătoare Maşa care au existat pe scenele din România! Oana Pellea ne dezvăluie puțin din relația sa cu Cehov și despre întâlnirile foarte dese în lectură, în vis și o singură dată pe scenă cu scriitorul pe care îl privește cu admirație, respect, dragoste.

Recunosc ca sunt îndrăgostită de Cehov.
 
Perfecțiunea operei lui Cehov este pusă, de către Oana Pellea, pe seama unei îmbinări perfecte între umor, dramă, ironie, dragism și pe înțelegerea și analiza foarte exacte și profunde a sufletului omenesc. De aceea, actrița crede cu fermitate în contemporaneitatea scriitorului.
   
 
 
Acesta este imaginea pe care Cehov o are în mintea, sufletul și inima Oanei Pellea: Întotdeauna mi-am imaginat că bisturiul doctorului Cehov face vivisecţie pe sufletele noastre.
 
Întregul interviul îl puteți găsi aici http://yorick.ro/oana-pellea-%E2%80%9Ecehov-inteligenta-emotionala-la-superlativ%E2%80%9D/

1 comentarii:

Mădălina spunea...

Pentru mine, rolul Maşei din "Trei surori" va fi asociat cu interpretarea memorabilă a dnei Pellea( vizionată la Bulandra:sensibilitate, umor,forţă, ironie şi multă ...dramă.

Mă bucur că cei de la Yorick au lansat acest proiect-dosar "Cehov".

Merită citite şi afirmaţiile lui Medvedev la aniversarea din 29 ianuarie a lui Cehov----->
"Avatar" nu se va substitui niciodată operei lui Cehov.

Trimiteți un comentariu