Acceptarea inevitabilului

Niciun client nu stie cum a ajuns la Hotelul dintre lumi. Nimeni nu stie cand va putea pleca si nici care ii va fi destinatia. In acest loc straniu, totul e posibil, chiar si miracolul. Infirmii se pot misca fara probleme si mincinosii spun adevarul. Un suspans metafizic intre vis si realitate, viata si moarte, comedie si tragedie.
Hotelul dintre lumi in regia lui Alice Barb este spectacolul Teatrului Mic care prezinta lumea dintre lumi, locul unde esti ceea ce nu vrei sa fii, ci ceea ce esti. Spectacolul imbina teatrul cu elemente de balet. Liftul te aduce in aceasta lume de mijloc si tot el te duce in sus - raiul sau in jos - pamantul, insa nu-ti vei mai aminti nimic din ceea ce aici.


Fericirea e aici in causul palmei tale!
Cu siguranta ar impresiona pe oricine imbinarea muzicii de Prokofiev cu o ploaie de petale de trandafiri si cu roiuri de luminite pe fundalul de carpa al scenei, moartea unui personaj pentru a da viata altuia, insa, din nefericire in cazul acestei piese, toate aceste clisee teatrale nu-ti creeaza emotia veritabila ci senzatia ca toate aceste elemente au fost inghesuite pe scena.
In ceea ce priveste distributia, complexitatea personajului principal cred ca nu a fost tratata cu aceeasi profunzime pe care o merita de catre actorul Ovidiu Niculescu care nu face trecerea de la un tip blazat si indiferent, care nu poate iubi, la un barbat indragostit, avand aceeasi prezenta de natura triviala de la inceput pana la sfarsit. In schimb, prezenta Valentinei Popa schimba radical gradul de emotial al spectatorului cu figura sa luminoasa face sa vibreze scena.


Hotelul dintre lumi a lui Eric Emanuel Smith, ca toate textele sale, schimba si se joaca cu gandurile, sentimentele, perceptiile si emotiile cititorului/spectatorului.

"Eu cred ca a spune o poveste de iubire in vremuri atat de cinice poate parea o provocare. A oferi unor actori roluri de contra - emploi este o provocare. Dar mie imi plac provocarile si cred ca si actorii tanjesc dupa ele.
Acest spectacol s-a nascut dintr-o suma de provocari care au facut ca repetitiile sa fie extrem de vii. Iar dupa doua luni am descoperit ca fiecare dintre noi e putin mai inalt, putin mai bun, putin mai frumos, putin mai intelept si ca suntem o familie.
Eu cred ca acesta este rostul adanc al teatrului."
Alice Barb


Hotelul dintre lumi

de Eric-Emmanuel Schmitt
traducerea Costin Manoliu si Valentin Protopopescu

Distributia:
Julien Portal Ovidiu Niculescu
Laura Valentina Popa
Astrologul Radjapour Mihai Dinvale
Marie Adriana Şchiopu
Preşedintele Delbec Bogdan Talaşman
Doctorul S1 Liliana Pană
Doctorul S2 Ana Bart
Îngerul 1 Traian Vlaş
Îngerul 2 Carmen Lupei

Coregrafie: Răzvan Mazilu
Decor: Andrada Chiriac
Costume: Vladimir Turturică
Light design: Iulian Bălţătescu
Consultant iluzionism: Ioan Marius Drăguş
Regie, scenariu, ilustratie muzicala: Alice Barb

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu