Premiile Gopo 2010

Organizatorii premiilor Gopo isi doresc ca acestea sa trezeasca interesul publicului precum o fac premiile Oscar sau Globurile de Aur, insa cred ca mai e foarte mult pana acolo.
Mai e mult pana departe!
Locatia, sala Unirii a Palatului Parlamentului, numarul mare de invitati, circa 900 s-au inscris in cerintele realizarii un astfel de eveniment cinematografic. Ne place sa spunem ca aceste premii se inscriu in aceeasi categorie cu premiile Cesar, BAFTA sau Goya, dar daca acolo abia asteptam vedetele pe covorul rosu pentru a le admira tinutele, aici abia asteptam sa coboare de pe scena, imi pare foarte rau sa spun dar din acest punct de vedere a fost dezamagitor.

Dar sa trecem la castigatorii serii sau mai bine spus, castigatorul, pentru ca mai toate premiile, inclusiv cel pentru cel mai bun film al anului s-au indreptat catre echipa "Politist, adjectiv". Astfel, premiile pentru cel mai bun actor intr-un rol principal a mers catre Dragos Bucur, iar cel pentru rol secundar a fost adjudecat de catre Vlad Ivanov, Corneliu Porumboiu castigand premiile pentru scenariu si regie. Premiile pentru
Trofeele sunt decernate anual în cadrul Galei Premiilor Gopo, în urma votului a peste 350 de profesionişti din toate sectoarele industriei cinematografice autohtone. Aceştia aleg, prin vot individual şi secret, cei mai buni dintre nominalizaţii la fiecare categorie competitivă, desemnaţi de un juriu de personalităţi în domeniu. Nominalizările la categoria Cel mai bun film european sunt făcute în fiecare an de un juriu alcătuit din cinci dintre cei mai importanţi critici de film români.
Insa si aici cred ca avem mari minusuri si ma refer in special la atitudinea si discursurile castigatorilor, dar si a cel care au prezentat nominalizarile, asta pentru ca e putin rusinos sa vezi cum niste oameni citesc niste replici seci scrise pe cartonase.
Premiu pentru intreaga cariera i-a fost inmanat anul acesta actritei Draga Olteanu Matei. Dar nici glumele ei nu au fost intelese si nu au reusit sa dezamorteasca publicul.


Nici Mihai Calin nu a stralucit in rolul sau de gazda, dar cel mai penibil moment al serii a fost discursul huiduit al reprezentantului CNC-ului.
In concluzie, premiile Gopo ale industriei cinematografiei romanesti au reprezentat un moment necesar pentru a ne aplauda si noi filmele premiate si apreciate la festivalurile europene, insa mai e mult pana sa putem spune ca putem sa le comparam cu Globurile americanilor sau Cesar-urile francezilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu