O initiativa laudabila

BULANDRA UNDERGROUND

BLOG THE THEATRE
Prezinta :
SCENT OF A WOMAN/ PARFUM DE FEMEIE

Dramatizare si adaptare: Daniel Popa
după textul Tampoane Parfumate de Marius Florin Pescaru, blogul: Abjectu'

Regie : Daniel Popa
Set & Video Design: Mihai Pacurar as Wonder BoyR

DISTRIBUTIA
Abjectu - Adrian Ciobanu
Clienta - Manuela Ciucur
Alex - Gigi Ifrim
Cris - Ioana Macaria
Doctorita - Alina Berzunteanu

Fetele.ti zambesc. Oamenii sunt fericiti. Ei iti spun sa cumperi. Tu cumperi!
sau
Definitia publicitatii!

Este de laudat ideea proiectului care presupune gasirea de texte pe care oamenii le.au scris pe blog si dramatizarea lor. In cazul de fata, poate spre surprinderea unor oameni din sala Toma Caragiu a Teatrului Bulandra care se asteptam la un Moliere sau un Shakespeare, textul a avut un limbaj cotidian cu multe elemente de argou.
Important de spus este ca aceasta piesa a ocupat locul trei la festivalul Blog Theathe. Pentru mai multe amanunte despre festival http://www.blogtheatre.net/
Ideea piesei este simpla: actorul Adrian Ciobanu devine pentru o ora cel care a scris textul pe blog si.si interpreteaza creatia, iar ceilalti actori intruchipeaza personajele textului. Acesta este motivul pentru care, Adrian Ciobanu citeste textul, pentru ca, astfel se obtine senzatia de scrierea/citirea propiului text, pe cand ceilalti actori sunt personajele din momentele ilustrate.
Subiectul piesei nu este unul academic, insa are un final care ilustreaza scopul, munca, obiectivul unui domeniu de activiate: publicitatea. Astfel, se vorbeste despre vanzarea unor tampoane parfumate sau despre laxative, dar cel mai important este mesajul din final: Oamenii sunt fericiti. Oamenii va spun sa cumparati. Voi cumparati!

Trebuie spus ca Bulandra Underground se numeste asa pentru ca are un motiv: prezentarea de experimente si piese cu o viziune neconvetioanala. Ceea ce vreau sa spun prin asta este ca daca iti cumperi bilet sau vii la un astfel de EXPERIMENT trebuie sa stii la ce sa te astepti. A merge la teatru depaseste cu mult mersul "in oras. oriunde". Comentarile unor oameni deranjati de limbaj, de calitatea piesei sau frapati ca personajul principal citeste textul, nu fac altceva de cat sa arate lipsa crasa de informatie si interes. Nu e suficient sa te duci la teatru, trebuie sa stii unde, la ce, la cine, pentru ce, pentru cine, ce ai vazut si mai ales ce ai inteles din spectacolul respectiv!

Parfum de Femeie reprezinta o alternativa la formele teatrale moderne si cu siguranta, conceptul Blog Theatre inseamna pe langa creativitate, orginalitate si o buna posibilitate de afirmare pentru tinerii actori si regizori.

2 comentarii:

Anonim spunea...

super piesa! m-a lasat masca! initial m-a socat sincera sa fiu, dar la final am ramas cu gura deschisa. vreau sa citesc textul initial, cum dau de blogul abjectu? piesa este geniala iar actorii au jucat superb! FELICITARI!


Simona T.

Andreea spunea...

blogul cu textul initial este http://abjectu.weblog.ro/

Trimiteți un comentariu