Pur si simplu...TEATRU

Pasii ii auzi, ii vezi...Apa o auzi, o simti...Vantul il auzi, il percepi...Masinile le auzi, le simti...Armele le auzi, le constientizezi...Un spectacol care.ti stimuleaza toate simturile!
Teatrul National "I.L. Caragiale" din Bucuresti s.a dovedit total neincapator pentru un spectacol "Printesa Turandot", prezentat in cadrul Festivalului National de Teatru.



"Prntesa TURANDOT" - Teatrul National "Radu Stanca", Sibiu
Dupa Carlo Gozzi
Adaptarea: Lia Bugnar

DISTRIBUTIA:
TURANDOT - Ema Vetean / Cristina Flutur
CALAF - Florin Cosulet
ALTOUM - Constantin Chiriac
GOZZI - Pali Vecsei
BARACH - Catalin Patru
SOLDAT & EDIK - Eduard Patrascu
ZELIMA - Simina Contras
ADELMA - Veronica Popescu / Arina Trif
SOLDAT - Vlad Robas
SOTIA - Emöke Boldizsar

Regia: Andriy Zholdak
Scenografia: Dragos Buhagiar
Muzica originala: Vladimir Klykov
Light design-ul: Dragos Buhagiar
Video: Andriy Zholdak si Vladimir Klykov
Foto: Mihaela M. Ghenescu
Durata: 2h 20min (fara pauza)

„Un singur lucru pot spune cu certitudine: va fi un spectacol cu un extrem de mare succes la public. In clipa in care faci un spectacol cu dimensiune populara, montat de Zholdak, n-are cum sa fie altfel. Este pentru prima oara cand un spectacol pe care l-am facut cu Zholdak are poveste. Nu ratati povestea Printesei Turandot!"



Regizorul ucrainian Andriy Zholdak, cunoscut drept una dintre vocile puternice ale teatrului european actual, a prezentat in premiera in cadrul Festivalului National de Teatru proiectul sau regizoral montat la Teatrul National din Sibiu. Acesta plaseaza povestea Printesei Turandot intr.un spatiu de joc fara iesire, precum este si soarta pretendentilor la mana frumoasei domnite, daca nu stiau raspunsul la cele tre intrebari.
Un atuu important al spectacolului il reprezinta si prezenta în distribuţie, în postură de actor, a lui Constanţin Chiriac, directorul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu,în rolul tatălui prinţesei, Regele Altoum.
Ceea ce face cu adevarat grandios spectacolul este imbinarea dintre vizual si auditiv. Decorul se schimba prin efectele vizuale -fotografiile si proiectiile video-dar si prin cele sonor -apa, pamant, aer- toate acestea intr.o perfect sincronizare cu jocul actorilor.



"Printesa TURANDOT" reprezinta pur si simplu o forma de teatru grandios!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu