Adica la figurat!

"SADO-MASO BLUES BAR"
de Maria Manolescu

Regia: Gianina Cărbunariu
Scenografia: Andu Dumitrescu
Mişcarea scenică : Carmen Coţofană
Distribuţia: ADRIAN ANGHEL, VIRGIL AIOANEI, ROLANDO MATSANGOS



"Un spectacol surprinzător prin noutatea şi nota de originalitate stilistică, Sado-Maso Blues Bar a fost dezvoltat în urma parteneriatului dintre dramAcum şi Teatrul Foarte Mic, care s-a angajat să producă unul dintre textele cîştigătoare la dramAcum3." Iulia Popovici




Spectacolul ilustreaza cum viata perversa incalca cu seninatate regulile de convietuire sociala si cele ale bunului-simt, ceea ce devine litera scrisa cu fir de aur in societatea. Sadic! Dar oamenii nu vad ca de fapt nu se lupta cu exteriorul, ci cu ei insisi, caci ei reprezinta viata. Masochismul!

Actorul iese in strada!

Ceea ce face cu adevarat piesa este sa rupa bariera intre sala de teatru si strada, caci, ce surpinde cu adevarat, este faptul ca orice trecator de pe Bd. Carol poate deveni pentru cateva secunde parte din specatacol.
Faptul ca Gianina Carbunariu duce spectacolul in sfera neconventionalului si mereu la extreme, nu mai surprinde pe nimeni. Faptul ca limbajul si gesturile actorilor nu menajeaza privitorii, din noi nu mai surprinde pe nimeni, caci "Miroase a ciclu si a dentist!". Faptul ca scenograful, Andu Dumitrescu, face o munca spectaculoasa si fructoasa, este de aplaudat. Ce surpinde insa este jocul complex, complet si profesioanal al lui Virgil Aioanei.

Un spectacol bun, surprinzator prin decor, scenografie, tema, nonconformist prin lipsa barierei dintre spectacolul de teatru din sala si strada!



Dar, cum trebuie sa exista mereu un dar, astept insa, un spectacol diferit din punctul perspectivei regizorale pe care sa.l lucreze Gianina Carbunariu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu