Saracia nu ti.o fura nimeni!

Ar putea fi un spectacol liber!
sau
Poveste de iarna - Teatrul National din Timisoara
de William Shakespeare



Regie: Alexander Hausvater
Distributie: Colin Buzoianu, Ana maria Cojocaru, Damian Oancea, Ovidiu Crisan, Claudia Ieremia, Ion Rizea
Coregrafie: Mălina Andrei
Scenografie: Lucian Lichiardopol
Costume: Stela Verebceanu Verebceanu




Spectacolul ilustreaza un William Shakespeare modern, transpus in cantece - Conga, plimbari cu motocicleta printre spectatori, actori imbracati in haine de piele sau trening.
Un aspect pozitiv al spectacolului il reprezinta pozitionarea spectatorilor in mijlocul actorilor, astfel, stand pe scaune rotative, publicul vede, oriunde s.ar uita, un actor jucant.
Dar ... spectacolul prezinta o viziune exagerata, absurda! Asta pentru ca, un text de Shakespeare, deci de secol XVII este tranfosmat  intr.o perspectiva a unui secol mult viitor...Daca la inceput avem o imagine clasica, odata cu mijlocul piesei, situatia se schimba radical. Ursul cu ochii rosii, oamenii costumati in fructe si legume care merg pe motocicleta, momente de vocalize si rapp introduse in combinatie cu dansul femeilor aproape dezbracate inseamna insusi spectacolul.




Indiscutabil, printre premierele de teatru din aceasta stagiune, piesele lui W. Shakespeare  sunt "pe val". Poveste de iarna, in viziunea lui Alexander Hausvater sub tutela Naţionalului timisorean este un eveniment din punctul de vedere al numărului impresionant de persoane angajate în ridicarea spectacolului.


 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu