"Concertul" de Radu Mihăileanu - şase nominalizări la Premiile Cesar

Pelicula "Le concert/ Concertul" de Radu Mihăileanu a obţinut şase nominalizări la prestigioasele Premii Cesar, distincţiile urmând să fie acordate pe 27 februarie, informează AFP. Premiile Cesar sunt echivalentul francez al Oscarurilor.
Asta după ce Radu Mihăileanu a fost nominalizat, alături de co-scenariştii filmului "Concertul", Alain-Michel Blanc, Matthew Robbins, Hector Cabello Reyes şi Thierry Degrandi, la premiul pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 15-a ediţie a Premiilor Lumiere, considerate echivalentul francez al Globurilor de Aur.




"Le concert/ Concertul" este nominalizat la Premiile Cesar la categoria "cel mai bun film", alături de pelicule precum "Un prophete" de Jacques Audiard şi "Les herbes folles" de Alain Resnais. De asemenea, filmul a mai fost nominalizat la categoriile: "cel mai bun scenariu original", "cea mai bună muzică", "cel mai bun sunet", "cel mai bun montaj" şi "cel mai bun regizor". La categoria "cel mai bun regizor", Mihăileanu concurează cu Jacques Audiard şi cu Philippe Lioret ("Welcome").

sursă: http://www.tvr.ro/articol.php?id=75717&c=720

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu