Teatrul de Comedie are o Sală Nouă

Strada Sfânta Vineri, numărul 11. Este locul unde, de acum, vă puteţi întâlni cu teatrul şi artele plastice. Clădirea, o casă cu parter şi un etaj, este Sala Nouă a Teatrului de Comedie, inaugurată marţi seară. Investiţia este în valoare de 1,8 milioane de lei.

Până nu demult, în clădirea de pe Strada Sf. Vineri funcţionau atelierele de tâmplărie ale Teatrului de Comedie. Noul spaţiu cuprinde o sală pentru spectacole de teatru şi una dedicată artelor vizuale. Sala de teatru are gradene mobile şi posibilităţi multiple de montare a decorului şi a luminilor, spaţiul de joc putând fi adaptat uşor în funcţie de viziunea regizorală. Primele spectacole programate vor fi prezentate la începutul anului 2010.



Zona dedicată artelor contemporane se numeşte Atelier 030202. Aici vor fi invitaţi să expună tinerii artişti interesaţi de experiment, concept vizual şi noile media. Primul eveniment găzduit de Atelier 030202 este proiectul "Est/ Vest. 20" - o instalaţie vizuală concepută şi creată de Aurel Tar şi Mihai Zgondoiu, cu aportul unei instalaţii de sunet imaginată de Florin Tomescu. "Est/ Vest. 20" celebrează 20 de ani de la Revoluţia Română şi căderea Zidului Berlinului.
Teatrul de Comedie, al cărui director general este George Mihăiţă, este o instituţie publică de cultură subvenţionată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Celelalte două spaţii ale teatrului sunt Sala Studio şi Sala Mare, din sediul de pe Strada Sfântu Dumitru nr. 2.

sursă: http://www.tvr.ro/articol.php?id=73792

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu